Pasta rybna.

Smacznie

Pasta rybna.

Postprzez zagiel44 Wt, 26.01.2016 00:36

Skladniki :
-Jedna wedzona makrela,
-4 jajka na twardo,
- 1 cebula,
- 4 ogorki kiszone,
- natka zielonej pietruszki,
- majonez,
- ketchup,
- musztarda,
- sol, pieprz.
Sposob przygotowania :
Makrele wedzona obieramy z osci i w kawaleczkach wkladamy do miseczki, ugotowane jajka na twardo kroimy w drobne, dokladamy do rybki, cebule rowniez kroimy na male kawaleczki byle osiagnac wymiarowa kostke miniaturke ( dokladamy do rybki ), ogorki kiszone podobnie jak cebulke kroimy w mala kosteczke ( dokladamy... ), natke zielonej pietruszki siekamy i komponujemy do calosci w miseczce z rybka, solimy i pieprzymy do smaku, na koniec obficie dodajemy majonezu dobrej konzystencji i jakosci by nie zbeszczyc tak smakowitej ryby jaka jest makrela polecam Helmans it's the best everytime... dodajemy dwie lyzki ketchapu oraz jedna lyzke musztardy. Pasta po wymieszaniu skladnikow zwieksza obficie swoja i objetoscia i kuszeniem na kolejny prosze... jeszcze raz... Polecam na chlebus, buleczke, rogalik... pychota domowego wejscia w obfitosc wytwornego fosforu jakim daza nas rybki ale... to wedzona makrela gosci bez osci. Smacznegooo...
zagiel44
 
Posty: 32
Dołączył(a): Pn, 02.11.2015 15:56

Re: Pasta rybna.

Postprzez Grazia8 Śr, 24.02.2016 02:46

Super przepis, ale poszłam na łatwiznę i dodałam szprotki i sledzia z puszki w oleju, ale olej odsączyłam i smakowało świetnie. Polecam też ekspresową pastę rybną dla mega leniwych :lol: miesza się własnie rybke z puszki w oleju albo wpomidorach i dodaje małą paczkę sera białego półtłustego lub tłustego i juz jest pasta. Oczywiscie wtym przypadku smak pasty będzie bardzo zależał od jakości kupionej konserwy.
Grazia8
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 24.02.2016 02:41
Lokalizacja: Cracow

Re: Pasta rybna.

Postprzez SZWAGIER009 N, 13.03.2016 23:28

Dzięki za przepis. Do tej pory chcąc przygotować na szybko pastę rybną na śniadanie wybierałem szprotki albo tuńczyka. Makrelę lubię jeść wędzoną bez żadnych dodatków, spróbuję tej pasty i dam znać jak smakuje domownikom.

http://onet.pl
SZWAGIER009
 
Posty: 3
Dołączył(a): N, 21.02.2016 01:33

Re: Pasta rybna.

Postprzez Patyczka Śr, 22.06.2016 13:20

Chyba przygotowuję sobie taką pastę wieczorem... Brzmi pysznie.
Patyczka
 
Posty: 15
Dołączył(a): Śr, 22.06.2016 13:06

Re: Pasta rybna.

Postprzez kacpi123 Pn, 22.08.2016 19:24

Można makrelę zastąpić tuńczykiem? Bo średnio przepadam za wędzonką. Tylko nie wiem czy smaku nie zepsuje :) Ktoś już próbował?
kacpi123
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 16.08.2016 21:07
Lokalizacja: Łomża

Re: Pasta rybna.

Postprzez Kostek32 Wt, 30.08.2016 10:45

kacpi123 napisał(a):Można makrelę zastąpić tuńczykiem? Bo średnio przepadam za wędzonką. Tylko nie wiem czy smaku nie zepsuje :) Ktoś już próbował?


Tuńczyk chyba nawet lepiej smakuje niż makrela :)
Kostek32
 
Posty: 3
Dołączył(a): N, 28.08.2016 11:02

Re: Pasta rybna.

Postprzez mariuszkowat Pn, 19.06.2017 13:14

A ja lubię to - nonacne działanie
mariuszkowat
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pn, 19.06.2017 12:55

Re: Pasta rybna.

Postprzez julia852 Śr, 21.06.2017 09:37

ja uwielbiam pastę z tyńczyka, dodaję do niej parę filecików anchois do blendera, cebulka w drobną kosteczkę, jogurt grecki plus odrobina majonezu i przyprawy. Pychotka
julia852
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr, 21.06.2017 09:24

Re: Pasta rybna.

Postprzez faninadur Śr, 28.06.2017 19:14

Składniki na pasta rybna z jajkiem i ogórkiem

125 g wędzonej ryby (np. pstrąg lub makrela)
2 ugotowane na twardo jajka
1 posiekana drobno cebulka
2 duże ogórki kiszone posiekane
5 łyżek majonezu
2 łyżki jogurtu
sól
pieprz


Rybę oczyścić z ości, drobno pokroić. Dodać pokrojone jajko, cebulkę (jak ktoś ma wrażliwy
żołądek i surowa cebula mu się odbija można wcześniej sparzyć gorącą wodą), posiekane
ogórki. W misce wymieszać majonez z jogurtem, dodać do posiekanych składników. Posolić i
popieprzyć.
Pasta najlepiej smakuje następnego dnia, jak wszystkie składniki "przejdą się" w lodówce :)
prowadzenie ksiąg przychodów Pruszków
faninadur
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 27.06.2017 13:50

Re: Pasta rybna.

Postprzez cominoanna Śr, 26.07.2017 15:52

Pasta z tuńczyka w oleju

Składniki:
– 1 puszka tuńczyka w oleju
– 2 jajka ugotowane na twardo
– 1 ogórek kiszony
– szczypiorek
– majonez
– pieprz
– sól
Przygotowanie:
Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić dokładnie widelcem. Jajka i ogórka pokroić w kosteczkę. Dodać posiekany szczypiorek i majonez według uznania. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
naderwany mięsień dwugłowy uda leczenie
cominoanna
 
Posty: 4
Dołączył(a): N, 23.07.2017 14:18


Powrót do Przepisy kulinarne