DESER PO WŁOSKU- ZABAIONE

Smacznie

DESER PO WŁOSKU- ZABAIONE

Postprzez AJA 27 Pn, 28.03.2005 14:59

6 ŻÓŁTEK, 100 GRAM CUKRU PUDRU, SZKLANKA BIAŁEGO SŁODKIEGO WINA (MARSALA, TOKAJ), ODROBINA RUMU, SZCZYPTA CYNAMONU.
MOŻNA RÓWNIEŻ UŻYć OWOCÓW NP. TRUSKAWEK, MALIN, ŻURAWINY, POZIOMEK.

żółtka ucieramy z cukrem. masa powinna być biała i puszysta. wlewamy wino i rum oraz dodajemy cynamon, umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze i ubijamy około 15 minut robotem kuchennym lub trzepaczką.
do pucharków wkładamy owoce a nastepnie polewamy ciepłym sosem.
Avatar użytkownika
AJA 27
 
Posty: 49
Dołączył(a): N, 20.03.2005 20:33
Lokalizacja: HARLOW

Postprzez Krystyna Janda Śr, 30.03.2005 08:27

Boskie.
Avatar użytkownika
Krystyna Janda
Właściciel
 
Posty: 18830
Dołączył(a): So, 14.02.2004 11:52
Lokalizacja: Milanówek


Powrót do Przepisy kulinarne