Klopsiki "Trójkowe"

Smacznie

Klopsiki "Trójkowe"

Postprzez nie ma mnie Pt, 22.04.2005 13:51

Klopsiki

Składniki:

pół kilograma wołowiny
trzy małe, surowe kiełbaski białe (lub jedna duża),
40 dag wędzonego boczku
pęczek pietruszki
dwa jajka
dwa ząbki czosnku

Wykonanie:

Mielimy to wszystko z kajzerką namoczoną w śmietanie. Na głębokim oleju smażymy małe klopsiki. Ważne, żeby były maleńkie, takie na jeden kęs.
Podajemy je z sosem przygotowanym z podsmażonej cebulki z marchewką, drobno pokrojoną i pomidorem,z dodatkiem czosnku.

Można jeść na cieplo, świetnie też smakuja na zimno, dyżurne danie w lodówce.
Avatar użytkownika
nie ma mnie
 
Posty: 3496
Dołączył(a): Śr, 02.03.2005 14:31
Lokalizacja: .... nieważne

Powrót do Przepisy kulinarne



cron