Ciasteczka ryżowe

Smacznie

Ciasteczka ryżowe

Postprzez JOSSEFIN So, 07.05.2005 09:08

Paczka kleiku ryżowego, kostka margaryny, 3 jaja, szklanka cukru, 3-4 łyżeczki wiórków kokosowych, cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do piecz., dżem lub konfitura.

Z podanych składników zagnieść ciasto /oprócz dżemu oczywiście/. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy ba blaszce /wyłożonej posmarowanym pergaminem/ w dość duzych odstępach. W każdej kulce palcem zrobic wgłębienie, w które nałożeć dżem.
Piec w tem. 180 st., do momentu aż uzyskają złoty kolor.
Avatar użytkownika
JOSSEFIN
 
Posty: 85
Dołączył(a): Cz, 03.03.2005 08:41
Lokalizacja: HELMOND

Re: Ciasteczka ryżowe

Postprzez sarsakk Wt, 02.06.2015 12:30

Próbował ktoś?
sarsakk
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 21.05.2015 11:46


Powrót do Przepisy kulinarne



cron