CIASTKA MAMY O.

Smacznie

CIASTKA MAMY O.

Postprzez anya_anya Wt, 17.01.2006 21:15

1. Logujemy sie na stronie www.krystynajanda.com.pl
2. Bierzemy udzial w dyskusjach na w/w stronie.
3. Poznajemy na tej stronie fajnych ludzi.
4. Ktoregos dnia ogladamy zdjecie fajnych ciastek.
5. Wpraszamy sie na degustacje.
6. Degustujemy a przy odrobinie szczescia dostajemy ciastka na wynos.

Kurde. Chyba najlatwiejszy przepis: nic sie nie zwazy, nie przypali i smakuje wysmienicie.
Polecam!!!

;o)
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez sonja Wt, 17.01.2006 21:17

a do mnie kurier wysłany??? biegne wrota otworzyc;))
Avatar użytkownika
sonja
 
Posty: 17740
Dołączył(a): Pn, 18.04.2005 23:50
Lokalizacja: z szarości ...

Postprzez anya_anya Wt, 17.01.2006 21:23

ja mam 4 sztuki...nie oddam!!!!
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez o Wt, 17.01.2006 21:32

czy Ty wiesz, że takimi zdjęciami godzisz w honor mojej rodziny?
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez sonja Wt, 17.01.2006 21:36

............to nie Twoja babka Matka!!!!!!!
Avatar użytkownika
sonja
 
Posty: 17740
Dołączył(a): Pn, 18.04.2005 23:50
Lokalizacja: z szarości ...

Postprzez anya_anya Wt, 17.01.2006 21:39

A czy to moja wina, ze mam taki beznadziejny aparat???Moja?Nie moja...bo to sluzbowy rupiec....I tak dobrze, ze kupili i dali.....Hmmm...Dali...Salvador Dali....W ramach wspierania Twojego postanowienia noworocznego ;o) http://pl.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dal%C3%AD
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Erica Cz, 19.01.2006 18:03

Przepraszam, a przepis można otrzymać?
Choć na ten inny niż A_A krem toffi...
Avatar użytkownika
Erica
 
Posty: 484
Dołączył(a): Śr, 18.05.2005 19:04

Postprzez o Cz, 19.01.2006 21:34

masa to zwyczajny kajmak, czyli wg Kopalińskiego masa kajmakowa ze zgęszczonego mleka z cukrem, zazw. z dodatkiem kawy, czekolady, soków itd., do nadziewania a. przekładania wypieków deserowych.

1 paczka (250 g) mleka w proszku,
750 g cukru,
3/4 l wody


Mleko w proszku wymieszać z wodą, przecedzić przez sitko dodać cukier, gotować na małym ogniu około 2 godziny stale mieszając, zwłaszcza pod koniec, gdy masa zacznie gęstnieć i nabierać jasnobrązowego koloru. Wówczas zdjąć garnek z ognia i mieszać masę jeszcze przez chwilę. Zostawić do zupełnego ostygnięcia.

najgorsze jest 2-godzinne mieszanie... a poza tym prościzna ;)
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez anya_anya Cz, 19.01.2006 22:03

przyznaj sie o., jakiego skladnika nie podalas ;>
PS. Jak rozmawialysmy to zrozumialam ze to sie robi ze zwyklego mleka z kartonu i z cukru w takich samych proporcjach...Hmmmmmm....????
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez o Cz, 19.01.2006 22:06

przepisów na kajmak jest może 2... jeden z mleka w proszu, 2 z mleka w kartonie, ale to żadna róznica... mnie osobiście bardziej smakuje z mleka w proszku
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez sonja Cz, 19.01.2006 22:09

.........litr mleka kilo cukru gotowac ( metoda pykania) do momentu powstania gestego kajmaku
Avatar użytkownika
sonja
 
Posty: 17740
Dołączył(a): Pn, 18.04.2005 23:50
Lokalizacja: z szarości ...

Postprzez anya_anya Cz, 19.01.2006 22:14

a ciekawe czy by wyszlo z takim od krowy prosto?
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez o Cz, 19.01.2006 22:29

a czemu nie? tylko ja takiego prosto od krowy nie lubię bo śmierdzi obornikiem ... a feee
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez sonja Cz, 19.01.2006 22:52

czym????????? masz jakies złe doswiadczenia, przyjedziesz kiedys to Ci udoje własnymi ręcami ..........złapie jakas krowe koło dwora pare sie juz placze tu latem.......
Avatar użytkownika
sonja
 
Posty: 17740
Dołączył(a): Pn, 18.04.2005 23:50
Lokalizacja: z szarości ...

Postprzez o Pt, 20.01.2006 09:39

a fe! jest tłuste i śmierdzące oborą i krową i okropność... i w ogóle!
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez anya_anya Pt, 20.01.2006 09:49

dlatego znienawidzilam mleko..podawali mi takie prosto od krowy i teraz nie lubie zadnego...fu..!
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez sonja Pt, 20.01.2006 10:26

a fuj .........mleko szkodzi, tofii to jest TO!
Avatar użytkownika
sonja
 
Posty: 17740
Dołączył(a): Pn, 18.04.2005 23:50
Lokalizacja: z szarości ...

Postprzez Cletoris Veritas So, 21.01.2006 03:01

Widze, ze pewna hehe grupa czatowiczow zaczyna powoli przejmowac wszystkie tematy hehe. Kucharki do kuchni !!!!!
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez o So, 21.01.2006 12:52

Oj Aro, jeszcze mamy lądy nieodkryte... twórczość i zaproszenia czekają :) daj nam jeszcze trochę czasu, a poza tym wydaje mi się ze ciastka są tematem kulinarnym... ale może się pomyliłam... choleraaaa
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez Cletoris Veritas So, 21.01.2006 23:06

Lubie ten temat bo pyszny :)
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Następna strona

Powrót do Przepisy kulinarne



cron