Los Serrosssssssssssssss....

Smacznie

Los Serrosssssssssssssss....

Postprzez Eulalja Śr, 30.05.2007 16:04

Więc tak:
Kupujemy serek typy okrągły np. Turek, naturalny, ala pleśniowy, no wiecie-mientki.
Kupujemy żurawiny (najlepsze Rolnika)

Teraz (w domu już...), panierujemy tradycyjnie serek (jajo + buła)
Rozgrzać na patelni głęboki olej, i na małym ogniu smażymy ser. Oleju powinno być tak do połowy sera, potem siup na drugą stronę...
Podajemy złocisto brązowe, z dodatkiem obok żurawin.
A do tego KONIECZNIE trzeba zrobić SPECIAL ryż!!!
Podsmażyć surowy ryż na oliwie(oleju), po minutce będzie miał kolor karmelowy, wtedy zalewamy gotującą się wodą, tak 1:1, i dodajemy bulion kurowy.Mieszać, i na wolnym ogniu gotować.
W tym czasie roztopić masełko, i dodać do niego SZAFRAN, ko. dwie szczypty...
Jak ryż wsyśnie wszystko, dodać masełko z szafranem, pomieszać i podać obok serka...............
BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Smacznego:)
Monika
Avatar użytkownika
Eulalja
 
Posty: 1227
Dołączył(a): Cz, 26.04.2007 18:25
Lokalizacja: to zale

Postprzez sonia Śr, 30.05.2007 16:58

..a ananasa?
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

Postprzez Eulalja Śr, 30.05.2007 17:04

Powiem Ci, że jak jestem fanką ananasa, to jeszcze do tego nie dodawałam.
Zazwyczaj w restauracjach wywalaja na mnie oczy, gdy słysza życzenia pt."proszę ananasa do burito wkroić....dużo", bądź do pizzy, bądź do kurczaka właśnie :)
Spróbuję nekst tajm
Monika
Avatar użytkownika
Eulalja
 
Posty: 1227
Dołączył(a): Cz, 26.04.2007 18:25
Lokalizacja: to zale

Postprzez Monika:* Śr, 30.05.2007 19:19

zajrzałam do lodówki
mam serek typu pleśń mientki
szkoda go smażyć bo zjem od razu
a na kanapki starczy mi na 3 śniadania
odpuszczam
dziś 30-pensja 10
pojade do rodziców to im zakosze taki serek;)
Avatar użytkownika
Monika:*
 
Posty: 1183
Dołączył(a): So, 24.06.2006 19:28

Postprzez Eulalja Śr, 30.05.2007 19:39

Pewnie!!! Tak samo bym zrobiła:)
Ależ mi brakuje tych mamusiowych obiadków...:(
Monika
Avatar użytkownika
Eulalja
 
Posty: 1227
Dołączył(a): Cz, 26.04.2007 18:25
Lokalizacja: to zale

Postprzez Monika:* Śr, 30.05.2007 23:24

oj tak tak tak
Avatar użytkownika
Monika:*
 
Posty: 1183
Dołączył(a): So, 24.06.2006 19:28

Postprzez siedem Cz, 31.05.2007 15:23

sonja, ananasa to do -moich-splesnialych kwiatkow :) ..... chociaz to dosc podobne....
eulalia, sprobuj mojej wersji :)
Avatar użytkownika
siedem
 
Posty: 3210
Dołączył(a): Pn, 22.05.2006 16:47

Re:

Postprzez wesslo So, 06.06.2015 06:54

Eulalja napisał(a):Pewnie!!! Tak samo bym zrobiła:)
Ależ mi brakuje tych mamusiowych obiadków...:(



Jak tak dobrze gotujesz, może zaprosisz nas do siebie??
wesslo
 
Posty: 3
Dołączył(a): So, 23.05.2015 12:20


Powrót do Przepisy kulinarne