chińszczyzna Nostalgiczna :)))

Smacznie

chińszczyzna Nostalgiczna :)))

Postprzez Nostalgija Śr, 27.06.2007 14:56

wołowina ok 350g
ryż najlepiej paraboiled 3torebki
papryka zielona, zółta, czerwona (po jednej małej sztuce)
1 posiekana brzoskwinia
pędy bambusa
łyżeczka sosu sojowego
pieprz, sól, odrobina imbiru

mięcho pociąć na paseczki takie cieńkie, poddusić, dodać pokrojone w paski papryki. Dusić by mięso całkiem zmiękło
Ryż gotować połowe wyznaczonego czasu. Odsączyć razem z posiekaną drobno brzoskwinią i pędami bambusa dodać do mięsa i papryk i dusić tak by ryż był niemal całkiem miekki. Doprawić solą, pieprzem sosem sojowym i odrobiną imbiru. Dusić jeszcze 5-10 MINUT na bardzo małym ogniu.
Nostalgija
 
Posty: 3765
Dołączył(a): Wt, 27.03.2007 22:20
Lokalizacja: z otchłani źrenic

Postprzez kinia0406 Śr, 27.06.2007 16:12

chińszczyzna niestety w każdej postaci i ilości, a przepis przedstawia się wyjątkowo zachęcająco

a sprawdza się z to z kurczakiem?
kinia0406
 
Posty: 12698
Dołączył(a): So, 07.05.2005 19:15

Postprzez Nostalgija Śr, 27.06.2007 21:46

Sprawdza. Tylko wtedy lepiej użyć mięsa z nóg niż z piersi. Pierś jest zbyt sucha.
Nostalgija
 
Posty: 3765
Dołączył(a): Wt, 27.03.2007 22:20
Lokalizacja: z otchłani źrenic

Postprzez kinia0406 Śr, 27.06.2007 23:31

no to jak można z kurczakiem, to na pewno wypróbuję :))
kinia0406
 
Posty: 12698
Dołączył(a): So, 07.05.2005 19:15

Postprzez Nostalgija Cz, 28.06.2007 10:51

W zasadzie może być każde mięcho. Ale wieprzowiny bym nie tknęła
Nostalgija
 
Posty: 3765
Dołączył(a): Wt, 27.03.2007 22:20
Lokalizacja: z otchłani źrenic

Re: chińszczyzna Nostalgiczna :)))

Postprzez narlos So, 09.05.2015 13:42

A ktoś z Was próbował tego?
narlos
 
Posty: 3
Dołączył(a): Pt, 08.05.2015 06:44

Re: chińszczyzna Nostalgiczna :)))

Postprzez Du3eaq N, 16.02.2020 21:56

bardzo to lubie.
-
sklep medyczny
Du3eaq
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 16.02.2020 19:32


Powrót do Przepisy kulinarne



cron