Ryba inaczej

Smacznie

Ryba inaczej

Postprzez Nostalgija N, 18.05.2008 16:39

4 Filety (panga/mintaj itp)
pół kostki masła
bułka tarta
twardy żołty ser
szczypiorek
2-3 ząbki czosnku
mąka
sól, pieprz

Filety doprawic solą i pieprzem, opanierować w mące. Masło rozetrzeć z czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem startym serem i bułką, posmarować ta pastą filety z wierzchu i odstwić do lodówki. Nagrzać piekarnik do 200C, wyjąć rybe z lodówki, posypać dodatkowow bułką, mąką i serem, ułozyć na folii aluminiowej i zapiekac w piekarniku ok 30minut. Najlepsze z kalafiorem i młodymi ziemniakami.
Nostalgija
 
Posty: 3765
Dołączył(a): Wt, 27.03.2007 22:20
Lokalizacja: z otchłani źrenic

Re: Ryba inaczej

Postprzez Jeale56 Pn, 27.05.2019 16:23

Idealna propozycja na piątkowy obiad.

__

studia podyplomowe prawo i administracja
Jeale56
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn, 27.05.2019 15:55

Re: Ryba inaczej

Postprzez Uctta49 Śr, 12.06.2019 21:37

Brzmi bardzo pysznie - musze wypróbować!

__

Modele żaglowców
Uctta49
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr, 12.06.2019 21:26

Re: Ryba inaczej

Postprzez Gyrak65 Pn, 24.06.2019 13:38

A jakie panierki najlepiej stosować do ryby?

_

przeprowadzki kraków
Gyrak65
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 24.06.2019 13:23

Re: Ryba inaczej

Postprzez Brabo40 Wt, 16.07.2019 21:11

Uwielbiam ryby w płatkach orzechów włoskich.
__

spływy kajakowe
Brabo40
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 16.07.2019 20:58


Powrót do Przepisy kulinarne



cron