Przepis na środę

Smacznie

Przepis na środę

Postprzez Ina Pn, 21.07.2008 20:35

Bardzo proszę o przepis na pyszną gęś, ale w kawałkach. Wszędzie podaje się przepisy typu: natrzyj gęś na zewnątrz i od środka..., nafaszeruj... itd, a ja jestem w posiadaniu tylko piersi i ud:))
Może Janka coś podpowie. trochę mi się śpieszy, gości mam w środę.
No to dzięki.
Ina
 
Posty: 164
Dołączył(a): Cz, 15.09.2005 23:38

Postprzez vivien Pn, 21.07.2008 21:42

.
Ostatnio edytowano So, 08.03.2014 20:08 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez sonia Pn, 21.07.2008 22:05

udka i piersi to to samo..............hiiii zalezy dla kogo :twisted:
..Bóg jej wybaczył czyny sercowe
i lody podał jej malinowe ...
.
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

Postprzez kinia0406 Pn, 21.07.2008 22:07

Viv...mogę do Ciebie przyjechać? :oops:
kinia0406
 
Posty: 12698
Dołączył(a): So, 07.05.2005 19:15

Postprzez vivien Pn, 21.07.2008 22:25

.
Ostatnio edytowano So, 08.03.2014 20:05 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez kinia0406 Pn, 21.07.2008 22:30

to jadęęęęęęęęęęęęęęęęęę, czekaj na peronie...albo na przystanku :lol:
kinia0406
 
Posty: 12698
Dołączył(a): So, 07.05.2005 19:15

Postprzez vivien Pn, 21.07.2008 22:36

.
Ostatnio edytowano So, 08.03.2014 20:04 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez kinia0406 Pn, 21.07.2008 22:39

nooooo, fajne są...i ciekawych ludzi czasem można na nich spotkać :lol: :lol: :lol: :lol:
kinia0406
 
Posty: 12698
Dołączył(a): So, 07.05.2005 19:15

Postprzez Janka2 Pn, 21.07.2008 23:22

Myślę, że bez "natrzyj gęś" sie nie obejdzie, ale masz ułatwione zadanie, bo kawałki łatwiej! Ja proponuję dzień wcześniej posolić, popieprzyć i dość obficie natrzeć majerankiem. Przed pieczeniem posmarować roztopionym masłem a piec w blaszce z kratką, wtedy na dno nalać wody. W trakcie pieczenia często polewać sosikiem i obracać. Temperatura nie za wysoka - najpierw 180 a potem 150 -160 st.C
Można też obsmażyć, podlać rosołkiem lub winem i dusić a jak będzie miękka to doprawić sos śmietaną. Pod koniec duszenia można dodać ćwiartki kwaśnych jabłek a sos tylko odparować. Można na ostatnie 40 min dodać ziemniaki pokrojone w grube ósemki, żeby w tym tłuszczyku sie upiekły...
Nie wiem jakie duże masz te kawałki, więc nie potrafię Ci powiedzieć, jak długo piec (trzeba sprawdzać), ale radzę wcześniej wstawić, bo to trochę trwa.
Pozdrawiam i życzę powodzenia, napisz jak sie udało.
Avatar użytkownika
Janka2
 
Posty: 344
Dołączył(a): Pn, 07.03.2005 12:37
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez Ina Wt, 22.07.2008 21:09

Bardzo, bardzo Wam dziękuję! O rezultacie napiszę po...
Pozdrowienia i uśmiechy.
Ina
 
Posty: 164
Dołączył(a): Cz, 15.09.2005 23:38

Postprzez Ina Śr, 23.07.2008 08:48

Ratunku, jak podać? Te uda, te piersi sa takie duże...
Ina
 
Posty: 164
Dołączył(a): Cz, 15.09.2005 23:38

Postprzez sonia Śr, 23.07.2008 09:26

jak indyka ..na połmisku plus potezny szpikulec i noz..powidz: krójcie i jedzcie...smacznego :wink:
..Bóg jej wybaczył czyny sercowe
i lody podał jej malinowe ...
.
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

Postprzez Ina Śr, 23.07.2008 22:34

Ufff, juz po wszystkim! Wstęp był Janki, rozwinięcie Vivien, zakończenie Soni, wyszła potrawa wyśmienita. Gościom po brodach kapało, a gospodyni cała czerwona od pochwał i trochę z przepracowania:)))
Naprawdę wielkie dzięki i niech Wam się wszystko udaje (nie tylko w kuchni) ;-) !
Ina
 
Posty: 164
Dołączył(a): Cz, 15.09.2005 23:38

Postprzez vivien Cz, 24.07.2008 11:49

,
Ostatnio edytowano So, 08.03.2014 20:03 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez Janka2 Cz, 24.07.2008 17:49

Brawo Ina! Jesteś super gospodyni, bo wiesz jak twórczo wykorzystać przepisy. Cieszę sie, że gąska smakowała i wszystko się udało, pozdrawiam
Avatar użytkownika
Janka2
 
Posty: 344
Dołączył(a): Pn, 07.03.2005 12:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Przepis na środę

Postprzez Hieve40 Cz, 18.07.2019 22:17

Zrobię ją na niedzielny obiad.

__

https://pozyczka-gotowkowa.net/
Hieve40
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz, 18.07.2019 22:10

Re: Przepis na środę

Postprzez Ieudy67 Pt, 26.07.2019 19:16

Tak samo można z kaczką zrobić.

__

ochronnik słuchu
Ieudy67
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 26.07.2019 18:56

Re: Przepis na środę

Postprzez PaniAni N, 19.01.2020 16:02

A ja polecam fit śniadania! Śniadanko to najważniejszy posiłek więc powinniśmy o niego zadbać!
PaniAni
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 19.01.2020 15:54

Re: Przepis na środę

Postprzez Tiierhs21 Śr, 05.02.2020 00:04

z checia bym zjadła.
-
wilgotny ekogroszek
Tiierhs21
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 04.02.2020 23:25


Powrót do Przepisy kulinarne