Skladniki :
-Jedna wedzona makrela,
-4 jajka na twardo,
- 1 cebula,
- 4 ogorki kiszone,
- natka zielonej pietruszki,
- majonez,
- ketchup,
- musztarda,
- sol, pieprz.
Sposob przygotowania :
Makrele wedzona obieramy z osci i w kawaleczkach wkladamy do miseczki, ugotowane jajka na twardo kroimy w drobne, dokladamy do rybki, cebule rowniez kroimy na male kawaleczki byle osiagnac wymiarowa kostke miniaturke ( dokladamy do rybki ), ogorki kiszone podobnie jak cebulke kroimy w mala kosteczke ( dokladamy... ), natke zielonej pietruszki siekamy i komponujemy do calosci w miseczce z rybka, solimy i pieprzymy do smaku, na koniec obficie dodajemy majonezu dobrej konzystencji i jakosci by nie zbeszczyc tak smakowitej ryby jaka jest makrela polecam Helmans it's the best everytime... dodajemy dwie lyzki ketchapu oraz jedna lyzke musztardy. Pasta po wymieszaniu skladnikow zwieksza obficie swoja i objetoscia i kuszeniem na kolejny prosze... jeszcze raz... Polecam na chlebus, buleczke, rogalik... pychota domowego wejscia w obfitosc wytwornego fosforu jakim daza nas rybki ale... to wedzona makrela gosci bez osci. Smacznegooo...