Czym myjecie twarz przy trądziku różowatym?

Czym myjecie twarz przy trądziku różowatym?

Postprzez Beatkp Wt, 07.10.2025 14:11

Cześć,
szukam łagodnego produktu do mycia twarzy przy trądziku różowatym. Mam skórę wrażliwą, z rumieniem i lekkimi grudkami, wszystko mnie podrażnia. Nie wiem już co wybrać – apteka, coś naturalnego czy coś konkretnie na TR? Jakie macie doświadczenia?
Beatkp

Re: Czym myjecie twarz przy trądziku różowatym?

Postprzez rumme Śr, 08.10.2025 07:53

U mnie najlepiej sprawdził się żel Solverx do cery z trądzikiem różowatym. Nie pieni się mocno, nie ściąga skóry, a naprawdę łagodzi rumień. Jest bardzo wydajny i od pierwszego użycia miałam wrażenie, że skóra mniej piecze. Ale największą zmianę i tak przyniosła dopiero zmiana całej pielęgnacji – teraz używam też płynu od Acnerose i to był strzał w dziesiątkę.
https://acnerose.pl/produkt/plyn/
rumme

Re: Czym myjecie twarz przy trądziku różowatym?

Postprzez Tamina Śr, 08.10.2025 13:43

Też długo szukałam czegoś, co mnie nie będzie podrażniać. Żele i pianki z drogerii odpadają, ale dobrze wspominam różową piankę z Biedronki – używam jej rano i nie czuję ściągnięcia. Na noc zmywam makijaż płynem micelarnym i domywam twarz kremem myjącym, a potem idzie krem od Acnerose – nie szczypie, nie zapycha i mam po nim spokojniejszą skórę. Dla mnie to był game changer, jeśli chodzi o wieczorną pielęgnację.
Tamina

Powrót do Ogólne