Czy to może być trądzik rózowaty?

Czy to może być trądzik rózowaty?

Postprzez Tamina Pn, 24.11.2025 15:30

Hej, czy to może być trądzik różowaty? Mam cały czas taką czerwoną buzię, a od miesiąca nos jest wiecznie czerwony. Najgorzej przy zmianie temperatury z zimnej na ciepłą — twarz robi się jak ogień i piecze. Smaruję Solantrą, ale na razie żadnej poprawy. Macie jakieś doświadczenia?
Tamina

Re: Czy to może być trądzik rózowaty?

Postprzez Beatkp Wt, 25.11.2025 09:09

U mnie wyglądało to identycznie, też myślałam, że „po prostu mam rumień”, a wyszło trądzik różowaty. Solantra działa bardzo powoli, więc nie dziw się, że efektów nie ma od razu. Ja w międzyczasie weszłam też w delikatną pielęgnację, bo bez odbudowy bariery skóra tylko gorzej reagowała.

Najbardziej pomogła mi pasta Acnerose – stosowałam punktowo na te najbardziej czerwone, „gorące” miejsca. Jest bardzo łagodna, a jednocześnie ładnie wyciszała te napady rumienia po wejściu z zimnego do ciepłego. Dopiero po paru tygodniach Solantra zaczęła działać, ale to ta pasta uratowała mnie w okresie największego pieczenia.

Jak chcesz, poczytaj o całej kuracji tutaj: https://acnerose.pl/
Beatkp

Re: Czy to może być trądzik rózowaty?

Postprzez rumme Śr, 26.11.2025 11:18

Trzeba czasu — naprawdę. Ja leczyłam się ponad pół roku, zanim skóra zaczęła wyglądać normalnie. Najważniejsze to cierpliwość i unikanie wszystkiego, co dodatkowo podrażnia. U mnie dobrze sprawdzał się płyn Acnerose, bo nie szczypał i nie powodował dodatkowego zaczerwienienia, a takie delikatne formuły przy trądziku różowatym są kluczowe.

Daj sobie trochę czasu i koniecznie obserwuj, co pogarsza stan skóry — u mnie to były zmiany temperatur i ostre jedzenie.
rumme

Powrót do Ogólne