Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Smacznie

Postprzez kardolinka So, 07.07.2007 21:19

Po co wklejacie mi takie zdjęcia?!!! :lol: Ślinka mi cieknie, a mama nie pozwala mi dochodzić do piekarnika, bo sądzi, że się nie znam na gotowaniu i albo coś spalę i będzie nie do zjedzenia, albo , że sbiebie przypalę i przy okazji cąły dom. Miłe.... XD Glodna jestemmmm!!!
Avatar użytkownika
kardolinka
 
Posty: 235
Dołączył(a): Pn, 23.04.2007 14:23
Lokalizacja: z

Postprzez Nostalgija Śr, 11.07.2007 23:56

Wszystko spoko tylko świniaka nie zjem :(
Nostalgija
 
Posty: 3765
Dołączył(a): Wt, 27.03.2007 22:20
Lokalizacja: z otchłani źrenic

Postprzez o Cz, 12.07.2007 05:18

to zjedz cielaka
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez Monika:* Cz, 12.07.2007 15:31

:lol:
Avatar użytkownika
Monika:*
 
Posty: 1183
Dołączył(a): So, 24.06.2006 19:28

Postprzez Nostalgija Cz, 12.07.2007 18:14

Cielak może być.
Nostalgija
 
Posty: 3765
Dołączył(a): Wt, 27.03.2007 22:20
Lokalizacja: z otchłani źrenic

Postprzez o So, 14.07.2007 14:33

a dla mnie absolutnie! dzieci nie jadam :)
Avatar użytkownika
o
 
Posty: 2373
Dołączył(a): N, 24.04.2005 15:00

Postprzez BabyTsotsi Śr, 08.08.2007 23:21

Jestem wegetarianka a bardzo chcialabym zrobic przepis dla chlopaka :) czy moglby mi ktos podac choc w przyblizeniu temperature pieczenia i czas... 20 40 60 90 minut???? z gory slicznie dziekuje i pozdrawiam z deszczowej Irlandii
BabyTsotsi
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 08.08.2007 23:17
Lokalizacja: Limerick, Irlandia

Postprzez Agniś Cz, 09.08.2007 08:35

NA początku przez jakieś 20 min temperatura musi być wysoka - np 220 stopni z termoobiegiem.
a potem obniżyć do jakiś 180.

A czas zależy od ilości mięsa w garnku - na 1 kg ok godziny- a z żeberkami łatwa sprawa - ja zaczną się odsłaniać końcówki kostek ( mięso się kurczy ) to są gotowe :)

Smacznego!
Agniś
 
Posty: 5773
Dołączył(a): Cz, 21.04.2005 09:15
Lokalizacja: Wrocek

Postprzez Monika:* Cz, 09.08.2007 09:40

nie rozumiem jak ktoś kto jest wegetarianinem może robić potrawę mięsną:/
Avatar użytkownika
Monika:*
 
Posty: 1183
Dołączył(a): So, 24.06.2006 19:28

Postprzez BabyTsotsi Cz, 09.08.2007 10:43

Agnis dziekuje za odpowiedz:)
Monika - nie jem miesa bo mnie nie smakuje. Nigdy za nim nie przepadalam wiec od 15tego roku zycia w ogole z miesnych dan zrezygnowalam. Moj chopak je i nie mam problemu zeby mu gotowac steki, kurczaki czy zeberka :) on mnie nie zmusza bym je jadla a ja go nei zmuszam by z przysmaku rezygnowal. Zreszta on twierdzi ze i tak mi gotowanie lepiej wychodzi niz nie jednemu miesozercy :).
BabyTsotsi
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 08.08.2007 23:17
Lokalizacja: Limerick, Irlandia

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez amc So, 19.01.2008 21:03

Bosko! "przepis dla leniwych i nieutalentowanych ..."
to ja jeszscze jakis poprosze :)
Bo jestem i leniwa i nieutalentowana.

Zeberka pyszne!

A.
Avatar użytkownika
amc
 
Posty: 8537
Dołączył(a): Śr, 16.01.2008 15:42
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez depp28 N, 20.01.2008 21:06

u mnie by te żeberka tak długo wolnego nie miały :D :D :D Czy nie ma skróconej wersji? :D :D :D :D
depp28
 
Posty: 20
Dołączył(a): N, 30.12.2007 13:34
Lokalizacja: lubin

Postprzez amc N, 20.01.2008 21:09

depp28 napisał(a):u mnie by te żeberka tak długo wolnego nie miały :D :D :D Czy nie ma skróconej wersji? :D :D :D :D


Mozesz skrocic czas "lezenia" w lodowce, ale wtedy nie beda takie dobre, w sensie ze tak nie "przesiakna" czosneczkiem :)))
Najlepiej je jednad "polezakowac".

pozdrawiam
Smacznego :) :)
A.
Avatar użytkownika
amc
 
Posty: 8537
Dołączył(a): Śr, 16.01.2008 15:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez anya_anya Wt, 04.11.2008 20:07

ktory ketchup najlepiej? moze byc na pw - zeby reklamy nie robic :)
Pi
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez fiki_miki Wt, 04.11.2008 20:52

najlepszy jest pudliszek do pizzy , nie łagodny, nie ostry, w sam raz

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka.
Dominik Opolski
Avatar użytkownika
fiki_miki
 
Posty: 2706
Dołączył(a): Cz, 19.06.2008 19:29
Lokalizacja: z dżungli

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez anya_anya Wt, 04.11.2008 21:00

dzieki @! :*

aha...rozumiem, ze wlasnie z TYM ketchupem robilas TE zeberka?
Pi
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez fiki_miki Śr, 05.11.2008 07:35

owszem :) bo ja tylko tego ketchupu używam , a żeberka robię rzadko i właściwie nie ja tylko mój mąż, bo szczerze mówiąc ostatnio nie przepadam za mięsem,
coraz więcej osób tak ma???

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka.
Dominik Opolski
Avatar użytkownika
fiki_miki
 
Posty: 2706
Dołączył(a): Cz, 19.06.2008 19:29
Lokalizacja: z dżungli

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez amc Cz, 20.11.2008 20:00

nie....dzień bez mięsa dniem straconym
(...) liczba pomysłów, które mi się lęgną w głowie, mnie samą męczy. Sama ze sobą i ze swoją wyobraźnią i swoim entuzjazmem nie mogę sobie poradzić. I co więcej, z upływem lat się to nie zmienia. Koszmar.
KJ
Avatar użytkownika
amc
 
Posty: 8537
Dołączył(a): Śr, 16.01.2008 15:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez tessa Pt, 05.12.2008 17:42

A ja schrzanilam te potrawe i pojecia nie mam, dlaczego one jakies takie nieciekawe w smaku byly. Ale ja w ogole nie lubie ketchupu, i tym razem bardzo dokladnie wszystko wykonalam jak bylo podane w przepisie. Albo miod byl nieodpowiedni. No nie wiem, zjedlismy, bo wyrzucic grzech bylo, ale na kolana ta potrawa mnie nie powalila. A zeberka smazone bardzo lubie i najczesciej robie z kopytkami. Albo ketchup byl do kitu...
Nigdy nie staraj sie zrozumiec wszystkiego, bo wszystko stanie sie niezrozumiale.
Avatar użytkownika
tessa
 
Posty: 747
Dołączył(a): Wt, 26.08.2008 08:52
Lokalizacja: be

Re: Żeberka - przepis dla leniwych i nieutalentowanych ...

Postprzez Ida Wt, 06.01.2009 00:30

Pani Krystyno prosze sprobowac zeberek troche inaczej : :) Musztarda wegierska (koniecnie), troche curry, troche octu ryzowego, troche oleju dle przyczepnosci :) wszystko wymieszac, lekko osolone zeberka obtoczyc zaprawa. Mozna zostawic na noc w lodowce lub zrobic 2 godz.przed pieczeniem. Piec w piekarniku w naczyniu zaroodpornym i podlewac oczywiscie. Pod koniec pieczenia do pozostalej zaprawy (nawet niewielkiej ilosci) dodac sok malinowy i posmarowac tym zeberka. Nie przykrywac w piekarniku to pieknie sie zarumienia i zapach taki ze az milo sie robi.Pozdrawiam. Ida
Ida
 
Posty: 4
Dołączył(a): So, 03.01.2009 16:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przepisy kulinarne