Problem z opadającym białkiem

Smacznie

Problem z opadającym białkiem

Postprzez Miedzianozlota N, 04.09.2005 20:37

Co należy robić, aby dobrze ubite białka nie opadły na cieście?Zrobiłam kruche ciasto, dodałam owoce i na to piana .Piekłam w temp. 180 stopni C. Wyjęłam z piekarnika i znowu to samo...Masz babo placek!
Avatar użytkownika
Miedzianozlota
 
Posty: 51
Dołączył(a): N, 04.09.2005 19:27
Lokalizacja: z Gabineciku

Postprzez sonia Pn, 05.09.2005 15:40

.....duzo cukru, ubic "na twardo" zmniejszyc temp. nie wyjmowac od razu z piekarnika, uchylic drzwiczki i czekac az wystygnie..........
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

opadającece białko

Postprzez Miedzianozlota Pn, 05.09.2005 20:20

Dziękuję Soniu. Temperatura jest za wysoka od początku czy zmniejszać ją w trakcie pieczenia? Nie jestem biegła (niestety) w słodkościach. Poza konsumpcją, oczywiście.
Avatar użytkownika
Miedzianozlota
 
Posty: 51
Dołączył(a): N, 04.09.2005 19:27
Lokalizacja: z Gabineciku

Postprzez sonia Pn, 05.09.2005 20:49

Najpierw podpiec cisto z owocami potem zmniejszyc temp. i dac piane ubita na sztywno i jak sie zrumieni to wyłaczyc piekarnik.......
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

Postprzez Miedzianozlota Pn, 05.09.2005 21:20

Dzięki Mistrzu. Wezmę pod uwagę Twoje dobre rady. Napiszę co mnie spotka następnym razem...Bardzo nie lubię "czekać aż ostygnie"....
Avatar użytkownika
Miedzianozlota
 
Posty: 51
Dołączył(a): N, 04.09.2005 19:27
Lokalizacja: z Gabineciku

Postprzez sonia Pn, 05.09.2005 21:52

....tylko nie mistrzu, moja "kariera" juz długa a z pianka nie mam problemu dopiero od niedawna>>>>>>>>>Powodzenia:)
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

Postprzez interlanka Wt, 06.09.2005 14:39

Ja zawsze na poczatku dodaje szczypte soli, dzieki ktorej bialko szybciej sie ubija i nie opada. I pod sam koniec, gdy bialko jest juz ubite, dodaje cukier :)
Avatar użytkownika
interlanka
 
Posty: 100
Dołączył(a): N, 27.02.2005 20:19

Problem z opadającym białkiem

Postprzez Miedzianozlota Wt, 06.09.2005 19:33

Z solą też spróbuję. Dziękuję
Avatar użytkownika
Miedzianozlota
 
Posty: 51
Dołączył(a): N, 04.09.2005 19:27
Lokalizacja: z Gabineciku

Postprzez sonia Wt, 06.09.2005 22:41

.........czekam na efekty...napisz ...Powodzenia
Avatar użytkownika
sonia
 
Posty: 11288
Dołączył(a): Pn, 28.02.2005 23:04
Lokalizacja: z szarosci......

opadającece białko

Postprzez Miedzianozlota Śr, 07.09.2005 19:19

Dziękuję Soniu. Wielka próba nadejdzie , być może, w niedzielę.
Avatar użytkownika
Miedzianozlota
 
Posty: 51
Dołączył(a): N, 04.09.2005 19:27
Lokalizacja: z Gabineciku

opadające białko

Postprzez Miedzianozlota N, 18.09.2005 14:36

Dzień próby nadszedł..... Dziękuję Soniu - udało się! Podpiekłam ciasto przez 15 minut, potem dodałam białko wg Twoich rad i wyszły z piekarnika apetyczne pyszności. Na razie pa. Idę zrobić kawę.
Avatar użytkownika
Miedzianozlota
 
Posty: 51
Dołączył(a): N, 04.09.2005 19:27
Lokalizacja: z Gabineciku



Re: Problem z opadającym białkiem

Postprzez welfareheals N, 10.03.2024 19:47

welfareheals
 
Posty: 33376
Dołączył(a): Cz, 23.09.2021 12:39


Powrót do Przepisy kulinarne



cron