.

Smacznie

.

Postprzez Cletoris Veritas Śr, 12.09.2007 23:55

Smażymy sobie oba jajka, najlepiej na masle lub na patelni.

Obok gotujemy ziemniaki ( w ilości tyle ile chcemy )

po ugorowaniu do ziemniakow dodajemy puszke smietany i ćwierc kostki masła. Ugniatemy na puch. Dodajemy zółtko z jaj i ponownie mieszamy.

Lizać palce.
Ostatnio edytowano Cz, 30.07.2009 17:18 przez Cletoris Veritas, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Re..

Postprzez vivien Śr, 12.09.2007 23:57

.
Ostatnio edytowano N, 02.03.2014 02:45 przez vivien, łącznie edytowano 4 razy
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez anya_anya Śr, 12.09.2007 23:59

błe he he!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avatar użytkownika
anya_anya
 
Posty: 2076
Dołączył(a): Pt, 15.07.2005 17:53
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Cletoris Veritas Cz, 13.09.2007 00:01

jaja z kury lub koguta.. w kadym razie od ptaka
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez vivien Cz, 13.09.2007 00:03

.
Ostatnio edytowano Pn, 30.03.2009 00:49 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez Cletoris Veritas Cz, 13.09.2007 00:05

:shock:
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez Cletoris Veritas Cz, 13.09.2007 00:09

mozna bez jaj
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez vivien Cz, 13.09.2007 00:18

.
Ostatnio edytowano Pn, 30.03.2009 00:50 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien
 
Posty: 11942
Dołączył(a): Cz, 09.08.2007 19:38

Postprzez Cletoris Veritas Cz, 13.09.2007 00:21

jem teraz
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez Cletoris Veritas Cz, 13.09.2007 01:09

No dobra. Teraz dla tych, ktorzy nie imieja smażyć jaj.

Ggotujemy ziemniaki ( w ilości tyle ile chcemy )

po ugorowaniu do ziemniakow dodajemy puszke smietany i ćwierc kostki masła. Ugniatemy na puch. Nie dodajemy zółtek z jaj ( bo nie mamy ).
Lizać palce.
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32

Postprzez Neo Cz, 13.09.2007 16:03

Dosypałbym garść posiekanego koperku. Wtedy już wszystko można sobie lizać....


PS A brzucho rośnie... :roll:
Pytaj
Avatar użytkownika
Neo
 
Posty: 2782
Dołączył(a): Pt, 17.11.2006 00:44

Postprzez krakowianka jedna Cz, 13.09.2007 16:22

E tam koperku... Lepiej szczypiorek i wtedy już wszystko będzie smakowało jak puree Knora w torebce za 3 zeta!!! Wiem bo się na tym znam!!!
Avatar użytkownika
krakowianka jedna
 
Posty: 2376
Dołączył(a): N, 27.02.2005 22:44

Postprzez Cletoris Veritas Cz, 13.09.2007 17:47

spapraliscie mi puree na zielono

Obrazek
Avatar użytkownika
Cletoris Veritas
 
Posty: 5334
Dołączył(a): Pn, 04.04.2005 15:32





Powrót do Przepisy kulinarne