Psychiatra Skawina

Psychiatra Skawina

Postprzez Beatkp Śr, 18.02.2026 11:56

Cześć, dojrzewam do decyzji, żeby w końcu poszukać pomocy, bo moje samopoczucie od dłuższego czasu jest mocno rozchwiane. Jednego dnia nie mam siły wstać z łóżka, innego czuję się jak na dopingu. W głowie ciągły natłok myśli, skupienie leży, stres praktycznie non stop, a uczucie spokoju czy szczęścia to raczej rzadkość.
Nie wiem tylko, od kogo zacząć — psychiatra czy psycholog/psychoterapia? Mam podejrzenie, że to może być depresja i coś w stylu ADHD. Jeśli ktoś ma doświadczenie albo może polecić specjalistę w Skawinie, będę bardzo wdzięczna.
Beatkp

Re: Psychiatra Skawina

Postprzez rumme Śr, 18.02.2026 12:27

Psychiatra może postawić diagnozę medyczną i w razie potrzeby dobrać odpowiednie leczenie farmakologiczne, jeśli okaże się, że Twoje objawy wymagają takiego wsparcia.
Twoje doświadczenia – naprzemienna euforia i spadki nastroju, stres, natłok myśli – mogą mieć różne podłoża. Dlatego warto nie zakładać od razu diagnozy, tylko skonsultować się ze specjalistą, który pomoże Ci to wszystko uporządkować. W Skawinie polecam zapisac się na konsultację tutaj https://rcmskawina.pl/
rumme

Powrót do Ogólne