Czy wrócić do tabletek antykoncepcyjnych?

Czy wrócić do tabletek antykoncepcyjnych?

Postprzez rumme Pt, 05.12.2025 11:19

Ponad miesiąc temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne po 4 latach stosowania ze względu na skutki uboczne. Od tej pory mąż unika seksu, wczoraj po dłuższej przerwie wprost powiedział że jak z prezerwatywa to on nie chce wcale.. wierzę mu że czuje różnicę, ale ustaliliśmy że z dzieckiem czekamy jeszcze kilka miesięcy. Sam prosił żebym odstawiła. Jedno dziecko już mamy, właśnie też ulegalam mu jak nie chciał używać prezerwatyw (wiem, sama się godziłam i nie obwiniam go o to, cieszę się że się stało jak się stało, ale drugi raz nie chcę wpaść). Co o tym myśleć? Tez potrzebuję seksu a jak on w najlepszym momencie mówi że z gumką to nie... Wracać do tabletek? Zacisnąć zęby i przeczekać te kilka miesięcy?
rumme

Re: Czy wrócić do tabletek antykoncepcyjnych?

Postprzez Beatkp Pt, 05.12.2025 12:02

A ja z innej strony. Czemu mu tak przeszkadza prezerwatywa? Boli go? Te zwykłe mogą być za małe. Mojego męża pamiętam jak bolało.. no ja bym też nie chciała seksu jakby mi coś sprawiało bol i bylo ciasne, zsuwało się itp. Są większe rozmiary, lepsze i droższe prezerwatywy. Może trzeba zmienić firmę, rozmiar? Bez lateksu itp?
Może tutaj znajdziecie lepsze metody antykoncepcji https://zdrowa-ona.pl/ poczytaj sobie.
Beatkp

Powrót do Ogólne